HTC One A9 review (Dutch)Met de One A9 slaat HTC een nieuwe weg met zijn strategie voor high-endtelefoons. De A9 heeft een hoogwaardig ontwerp en biedt een goede gebruikservaring, maar moet het een beetje afleggen op specificaties. In deze videoreview kijken we hoe dat uitpakt.

De One A9 heeft een 5-inch full HD-scherm, Snapdragon 617-processor en 2GB werkgeheugen. Niet echt specificaties om trots op te zijn anno 2015, maar de uitwerking is wel erg goed. Het display betreft een mooi amoled-exemplaar en de prestaties die HTC uit de processor perst zijn indrukwekkend. Bovendien is de smartphone met zijn aluminium unibody erg mooi ontworpen, hoewel de gelijkenissen met een zekere Apple-telefoon wel erg groot zijn. De One A9 heeft een prettige vingerafdrukscanner en is voorzien van een 13-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie. Het is een van de eerste smartphones met Android Marshmallow en HTC belooft hem snel na het uitkomen van een nieuwe Androidversie te updaten. Dat betekent trouwens niet dat de…

17 Comments on HTC One A9 review (Dutch)

  1. Apple heeft het uiterlijk gejat van HTC. De HTC One M7 wel te verstaan. Alleen ik zou er toch de Boomsound speakers gaan i.p.v vinger print scanner. Of deze aan achterkant zodat er dual speakers aan de voorkant kunnen. De prijs is gewoon achterlijk hoog daar is geen twijfel over mogelijk. Als ik het mocht bepalen welke processor in de A9 moest komen voor deze prijs zou ik voor Snapdragon 808 of 820 gaan. Een telefoon met een 617 processor is moet meer een prijs hebben van onder de €500.

    Het is een mooi toestel, maar als je HTC fan bent zou ik voor de M9 gaan. #ZegtEenHTCFan ?

  2. HTC had dat desing voor apple hoor apple heeft dat afgepakt maar op zich is dat desing geen eigendom van apple nog Htc omdat zolang je geen patend op iets hebt mag iedereen het gebruiken dus maar t is niet omdat apple 1st was dat zij het hebben uitgevonden HTC was oorspronkelijk de gene die dat heeft uitgevonden niet Apple maar nogmaals zolang je geen patend hebt op iets zoals desing of eender wat mogen andere fabrikanten dat gwn gebruiken hoor en persoonlijk vind ik merken als Honor en Huiwai veel meer op een Iphone lijken dan deze HTC one A9

  3. Ik ben altijd een HTC Fanaat geweest, dus eigenlijk heeft Apple het ontwerp van HTC na ge-aapt met de HTC one M7 enigste wat ze anders deden is telefoon platter maken en de camera op een andere plek zetten. Waar HTC nu bezig is, is hun niet wijs laten maken door Apple en gewoon doorgaan met hun eigen design, waarom zouden hun speciaal voor apple hun ontwerpen moeten aanpassen? Het hoort eigenlijk andersom te zijn.

  4. Qua design zou je ook weer kunnen zeggen dat de IPhone weer leek op de M7. Ik ben nu aan het twijfelen over de A9 of de M9. Prijs maakt mij niet zo veel uit. Ik vind het jammer van de stereo speakers en de muziek applicatie van HTC zelf vond ik fantastisch. Play Music is echt kak. Welke van de twee zou ik het beste kunnen nemen, en met welke zou ik het langst kunnen doen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*